Tips & råd

Uddannelse og e-sport: det perfekte match?

Det er ingen hemmelighed, at e-sport bliver mere og mere populært. Faktisk overvejer man nu at inkludere dem i de olympiske lege i 2024. Men hvad med uddannelse? Kan e-sport og uddannelse arbejde sammen?

Der er mange mennesker, der mener, at e-sport kan have en positiv indvirkning på uddannelse. De kræver trods alt, at spillerne har en god hånd-øje-koordination, hurtige reflekser og strategisk tænkning. Og selv om det er alt sammen kvaliteter, der traditionelt forbindes med succesfulde sportsfolk, er det også kvaliteter, der kan føre til succes i klasseværelset.

Ud over de kognitive fordele, som e-sport kan give, er der også sociale fordele. E-sport kan hjælpe eleverne med at interagere med andre mennesker fra hele verden og lære at samarbejde med andre for at nå et fælles mål. Det er færdigheder, som bliver stadig vigtigere i dagens globaliserede økonomi.

Endelig må vi ikke glemme de økonomiske fordele ved e-sportsaktiviteter. Der er mange penge at tjene på e-sport, og nogle af dem kunne potentielt gå til at finansiere uddannelsesprogrammer. Dette kunne især være nyttigt i underfinansierede skoler eller i lande, hvor uddannelsesmulighederne er begrænsede.

eSports-markedet er i øjeblikket i rivende vækst, og der er mange muligheder for iværksættere og investorer. Et af de mest populære e-sportsspil er League of Legends (LoL). Ifølge SuperData Research tjente LoL 1,64 milliarder dollars alene i 2016. Vi burde se mange flere muligheder og midler til eSport i de kommende år.

Hvis du er interesseret i at investere i eSport-branchen, bør du nok overveje at købe aktier i virksomheder som Activision Blizzard (NASDAQ:ATVI).

Populariteten af eSport

I de senere år er eSport blevet mere og mere populært. Med fremkomsten af streamingplatforme som Twitch og YouTube er folk i stand til at se andre konkurrere i videospil i timevis. Dette har ført til oprettelsen af professionelle eSports-ligaer, hvor spillere kan leve af at spille de spil, de elsker.

Mens nogle måske ser eSport som intet andet end spild af tid, er der beviser, der tyder på noget andet. For eksempel fandt en undersøgelse fra University of Stanford, at professionelle StarCraft-spillere udviste mange af de samme kognitive færdigheder som skakstormestre.

Fremtiden for eSport inden for uddannelse

Esport og uddannelse kan virke som et usandsynligt par, men flere og flere skoler ser fordelene ved at inkorporere spil i deres læseplan. Spil kan lære vigtige livsfærdigheder såsom teamwork, strategisk tænkning og problemløsning. Og med den voksende popularitet af e-sport, er der nu muligheder for studerende til at konkurrere i spilturneringer og endda tjene stipendier.

Så kunne e-sport være det perfekte match til uddannelse? Det mener nogle eksperter. Her er et kig på, hvorfor de mener, at spil kan være en værdifuld tilføjelse til klasseværelset.

Til sidst

E-sporten bliver mere og mere populær for hver dag, og der er et stort potentiale for, at den kan have en positiv indvirkning på uddannelse. Fra de kognitive fordele til de sociale fordele til de økonomiske fordele er der mange måder, hvorpå e-sport kan bidrage til at forbedre uddannelse rundt om i verden. Så lad os tage dem til os! Hvem ved – den næste olympiske guldmedaljevinder kan være en e-sportsatlet.