Tips & råd

5 facts om den populære familiehund cavalier king charles spaniel

Den selskabelige og kærlige lille cavalier king charles spaniel er en af de bedste familiehunde, som du kan finde. Med dens store udtryksfulde øjne har den vundet mange hjerter, og er her i Danmark er hunden en storfavorit blandt familier. 

Hvis du gerne vil lære denne blide og trofaste hund bedre at kende, så har vi i denne korte artikel samlet 5 spændende facts om cavalier king charles spanielen.

1. En hypersocial familiehund

Hvis du elsker at putte med hunden på sofaen, så er cavalier king charles spaniel den rette hund for dig. Hunderacen finder sig langt mere tilpas på dit skød end i dens egen hundekurv, og er kendt for konstant at opsøge menneskekontakt. Du vil altid finde din cavalier king charles spaniel tæt ved dine fødder eller inden for synsvidde uanset, hvor du er henne i hjemmet. Læs om cavalier king charles spaniel her.

2. Responderer på positiv opmærksomhed

Alle hunde kræver træning og aktivering, og en cavalier king charles spaniel er ingen undtagelse. Denne hunderace er kærlig og blid af natur, og responderer derfor på positiv stimuli frem for skæld ud. Derfor skal du altid huske at give din hund masser af ros, når den lystrer dine kommandoer. 

3. Cavalier king Charles spaniel er rigtig god til børn

Det er ikke alle hunde, som synes at legeglade og støjfulde børn er herlige at interagere med, men for cavalier king charles spanielen er det intet problem. En cavalier king charles spaniel knytter sig tæt til dens familiemedlemmer, også når det kommer til små børn. 

4. Hunden kræver ikke særlig meget motion

Cavalier king Charles spaniel er en aktiv og legeglad hund, som elsker at muntre sig med boldspil i haven og små gåture. Dog er det ikke den mest motionsglade hund, så du behøver ikke trække i løbeskoene for at køre hunden træt. En cavalier king charles spaniel er godt tilfreds med et par korte gåture om dagen, og ellers trives den fint med at hygge sig indendørs og sove til middag.

5. Cavalier king Charles spaniel findes I fire forskellige farver

Måske kender du bedst den klassiske brune og hvid spottede cavalier king charles spaniel, men racen findes faktisk i 4 flotte nuancer. Den mest udbredte er den hvide med kastanjebrune markeringer. Derudover findes den i trefarvet version med både hvide, sorte og brune markeringer. Dernæst findes hunderacen i en fuldkommen dyb rødbrun farve i hele pelsen uden markeringer. Du finder også racehunden, som er et miks af brune og sorte markeringer, men denne farvekombination er mere sjælden end de andre.