Annonce

Din firbenede ven kan også lide af høfeber

Hvert år når forårsmånederne træder ind, oplever næsten en million danskere at blive ramt af pollen allergi. En allergi der forårsager forstoppet næse, kløen og svien i øjnene som kan være til stor gene i hverdagen. En gene som ikke kun vi mennesker kan døje med, men som vores kæledyr også kan rammes af.

Høfeber er en ganske almindelig allergi der opstår, når blomster og træer springer ud, og derved sender små hvirvelpartikler rundt i luften. Partikler som sætter sig på vores tøj, i vores hår og i næse og øjne. Det er derfor næsten umuligt at undgå når man bevæger sig udendørs, hvorfor ens hund også er særligt udsat for at udvikle høfeber.

Dette skal du være opmærksom på

Ligesom vi mennesker lider af en række gennemgående symptomer ved høfeber, gør hunde det samme. Symptomerne minder meget om vores egne, og det er derfor væsentligt at være opmærksom på om øjnene begynder at løbe i vand og bliver rødlige samt om hunden begynder at bide sig i poterne og kradse og klø sig. Hvis dette er tilfældet, er det vigtigt at komme problemerne til livs for at minimere generne bedst muligt.

Sådan kan du forebygge og behandle allergien

Eftersom at en hund trives udendørs, er det næsten umuligt at undgå høfeber og derved pollen allergi. Man kan dog udføre visse tiltag der vil reducere chancen, og i givent fald minimere allergisymptomerne. Forsøg så vidt muligt at lufte din hund tidligt om morgenen og sent om aftenen hvor der er mindst pollen i luften. Derudover kan du undgå at gå tur på nyslået græs og i meget grønne omgivelser.

Hvis din hund allerede er allergiramt, er det muligt at få den vaccineret mod den særlige type pollen som der reageres på. Yderligere kan man tilkøbe kløestillende shampoo.