hvad koster det at have en hund
Tips & råd

Hvad koster det at have en hund?

I modsætning til nye højtalere, spisebordsstole eller lign. så er et kæledyr noget som man kan regne med, at der er udgifter til i hele dyrets levetid. Det gælder selvfølgelig også for hunde, men hvad koster det egentlig at have en hund? Find ud af om du har råd til det her.

Det første år er det dyreste

Anskaffelsen af en hund er første og nok også den tungeste enkeltstående post. Her kommer det fuldstændig an på racen af hund du gerne vil have. Alt mellem 2000,- og 12.000,- er indenfor normalen.

Når den rette hund er fundet og anskaffet, så skal der indkøbes lidt udstyr til jeres dagligdag sammen.

I skal have kurv, madskål, hundesnor mv. Regn også med minimum et sundhedstjek og en vaccine hos dyrelægen det første år.

Posten til foder ligger i omegnen af 3000,- årligt.

Det er forventeligt, at man også vil gå på hundeskole med sin hund i de første to år, og tager man så udgangspunkt i en hund til 8000,- i indkøb, så løber udgifterne det første år op i omkring 24.000,-.

Det vil sige, at det første år skal man regne med at udgifterne hund er 2000,- om måneden.

De efterfølgende år vil det falde til omkring 550,- om måneden.

Antager vi at hunden bliver ca. 12 år gammel, koster det altså dig som ejer lige under 100.000 at have hund.

Skal hjemmet sikres mod de firbenede babyer?

Tallene ovenfor er et meget konservativt budget, hvor der ikke er indregnet, at du for eksempel skal have nyt hegn op i haven, bygget en hundegård eller reparere hjem for eventuelle skader, som vores små velmenende venner sommetider kan forårsage.

Dyrelægeregninger er den store ubekendte

Sætter du som foreslået hhv. 2000 om måneden det første år og efterfølgende 550 om måneden er det indregnet at du sparer hhv. 200 og 100 op om måneden til uforudsete udgifter.

Holder du den budgetpost så har du hhv. 2400 og 1200 om året til for eksempel dyrelæge besøg.

Skulle det ske at din hund bliver alvorligt syg, får en skade eller lignende så kan dyrelægeregninger være noget af det, som virkelig kan være svingende og dine udgifter kan ende med at blive langt højere end forventet på denne post.

Står du akut og mangler penge til dyrelægeregning så kan det måske være en løsning for dig at låne nogle penge. Lån penge nemt og ubesværet ved at sammenligne de forskellige udbyderes tilbud.  

Det er en god ide at sikre, at du har det økonomiske råderum inden du anskaffer dig en hund. Du er ved at anskaffe dig en ven for livet, så sørg for at i kan få de bedst mulige vilkår for jeres liv sammen.