Tips & råd

Skab en hundevenlig have

Som hundeejer er det vigtigt at indrage hunden i boligens indretning, samt i hvordan ens have er udformet. Hvis du er så heldig at være haveejer, og hundeejer, så har du mulighed for at skabe et skønt sted, hvor I kan bruge mange timer sammen, både til leg og afslapning. Læs med her, for tips og råd, til en hundevenlig have. 

Vælg den rigtige beplantning til haven

Hvis hunden bruger haven, så er det selvfølgelig vigtig at du ikke har giftige planter stående. En hund er nysgerrig, og kan godt finde på at spise på busker og planter, du skal derfor ikke løbe nogen risiko. Selvfølgelig skal hunden lære hvordan den agerer i haven, da det skal være plads til både busker, trær, bær og planter i haven. Det kan også være en ide at give hunden et eget sted i haven, hvor den kan få lov til at have sit eget lille habitat. Dette kan også være en måde at undgå hundelort rundt omkring, samt at skåne beplantningen. En hardfør plante som passer godt til det danske vejret er den smukke dronningbusk, som også vi kender under navnet kolwitzia amabilis. Læs om hvordan du beskytter din have mod kraftig regn på Randersidag.dk. Nogle planter du skal undgå, er almindelig pigæble og Cicuta virosa, da disse er meget giftige. I Danmark findes det over 100 planter som kan være giftige for hunde, det er derfor en god ide at man som hunde og haveejer læser sig op på området.

Indret haven efter behov

Hvis du er i tvivl om du har giftige planter i haven, så er det en god ide at tage kontakt med en gartner, eller en med forstand på planter, som kan gå haven igennem sammen med dig. Det kan også være et par nye øjne på havene, kan se nogen bedre løsninger, til at både du og hunden kan få glæde af haven hen over sommermånederne. Det er vigtigt at du også selv kan bruge haven, om det er til afslapning, eller fordi du finder ro og fordybelse i havearbejdet. En have skal ikke kun være hundens luftegård, men et fælles sted, til hygge, fordybelse, samt til leg med hunden.

Hvis din hund, mod formodning, skulle spise en giftig plante, så vil den sandsynligvis kaste op. Efterfølgende kan det være en god ide med et besøg hos dyrlægen.