Fritid

Drømmer du om at blive hundeejer?

“Hunden er menneskets bedsteven”. Har man før haft en hund, så er man ikke i tvivl om, at den udtalelse er sand. En hund er en fantastisk følgesvend, og den kan bidrage med så meget glæde, at det kan være svært at forstå, hvis man aldrig har haft en hund. Derfor er der selvfølgelig intet at sige til, at rigtig mange vælger at anskaffe sig en hund, men det er vigtigt at være opmærksom på, at det koster penge at have en hund.

Tanken om at få en hund

Det kræver meget at have en hund, og selvom det hurtigt bliver en naturlig del af hverdagen at have en hund, så skal man være opmærksom på, at det er ikke hunden, der skal tilpasse sig sin ejer, det er ejeren, der skal tilpasse sig hunden. Heldigvis er tilvænningen oftest ikke så svær, når først man har fået sin bedste ven hjem.

Det kræver meget overvejelse at få en hund, og det er vigtigt, at man tænker tanken til ende, så man undgår forhastede beslutninger. I sine overvejelser er det også vigtigt, at man tænker på, om man har råd til at have en hund, fordi det koster som regel flere penge, end de fleste er klar over, men det er pengene værd.

Hvad koster det at have en hund?

Det koster først og fremmest penge at anskaffe sig en hund. Det er en stor beslutning at købe en hund, og de fleste hunderacer er bestemt ikke billige. Lige så stor en beslutning det er at beslutte sig for, at man skal have en hund, lige så stor en beslutning er det af bestemme hvilken en det skal være. Hunderacer varer enormt meget i pris, og der er samtidig stor forskel på, om man køber en hund med stamtavle eller ej.

Når man har besluttet sig for hvilken race, det skal være, så er det en god idé at undersøge prisen på racen. Derudover skal man være opmærksom på de udgifter, der følger, når hunden kommer hjem til en.

Som regel er det mens hunden er hvalp, at der er flest udgifter ved at have en hund. Hvalpen skal vaccineres og have jævnlige dyrlægetjek for at se, om den udvikler sig som den skal.

Derudover skal der selvfølgelig også købes foder, legetøj, hundekurv m.m. til hunden, så den kan føle sig tryg i sit nye hjem.

Få råd til en hund

Selvom man har råd til at have hunden, så er det oftest prisen på hunden, der kan have en afskrækkende effekt. Heldigvis kan du hos basis bank låne til prisen på hunden, så du kan få din nye bedste ven hjem. Med et kviklån kan du få råd til den hunderace, du drømmer om.