Annonce

Få køkkenhaven leveret lige til døren

Har du grønne fingre og elsker du at få ting til at gro? Nyder du at se den første spæde salat skyde op af jorden og grave kartofler op i den tidlige sommer? Så er du ikke alene. Stadigt flere danskere går i haven for at så og plante alt fra smukke blomster og krydderurter til lange rækker af sprødt og grønt. Gulerødder, ærter, løg, rødbeder og græskar – kun fantasien sætter grænser for, hvad man kan dyrke.  

Havearbejde er godt for meget 

Havearbejde er en skøn hobby, som tilmed er sundt for både krop og sjæl. Ifølge undersøgelser skulle det ligefrem have en afstressende effekt – samt være godt for kalorieforbrændingen. Men det egentlige formål med det hele er for langt de fleste resultaterne. Nemlig når man kan nyde resultaterne af sine anstrengelser. Når de fine, sprøde gulerødder kan trækkes op af jorden. Når jordbærrene står røde og flotte og lige til at spise. Når græskarret er blevet til lige netop det kæmpegræskar man havde håbet på.  

Sæt tænderne i en knasende agurk 

Og der er ikke noget der smager så godt, som noget man selv har dyrket. For man ved, at her er tale om den rene vare. Uden så mange dikkedarer. Bare masser af opmærksomhed, lugning og vanding. Så smager en tomat lige som en tomat skal. Og krydderurterne ophøjer selv den mest simple ret til ren Michelin. Og forhåbentlig giver de mange timers havearbejde et godt afkast, så de sprøde lækkerier også kan nydes i selskab med familie og venner.  

Få smagen af sommer leveret til døren 

Mange af grøntsagerne kan med fordel gemmes til koldere tider. Hvis der ellers er flere tilbage. Det gælder blandt andet kartofler og løg, der opbevaret køligt og mørkt, kan holde sig et godt stykke ind i vinteren. Men ellers er urtehaven og krydderurtebedet forbeholdt forår og sommer. Men skulle du få abstinenser efter gode, sprøde grøntsager på andre tider af året? Så kan du med fordel lade Aarstiderne tage over. Her får du leveret måltidskasser fyldt med økologiske grøntsager leveret lige til døren. Året rundt.  

Nyd det sunde og det lækre 

Og kan du slet ikke få nok af de gode, rene råvarer, så kunne du også overveje nogle af de mange andre måltidskasser der findes i alle varianter og prisklasser. Her er både kasser med og uden kød. Kasser med råvarer der først skal tilberedes og kasser med næsten færdigtilberedte retter. Og så er der Simple Feast, der er færdiglavede, plantebaserede økologiske måltider der er 100% kødfri.  

Og som blot skal varmes inden servering. Lige til at nyde inden turen atter går ud i urtehaven igen.