Annonce

Vinter og hunde – se de gode tips her! 

Når det kolde vejr har meldt sin ankomst, så er det ikke altid at det er lige sjovt for hundene når de skal udenfor. Det kølige vejr, kan nemlig gøre at hunden får ondt efter eksempelvis gåture. Forfrysninger, kan nemlig ramme hunden og det er vigtigt at være opmærksom på. Her i artiklen, kan du få nogle bud på hvad du skal være opmærksom på når vinteren falder på og du er hundeejer. Læs med her.  

1. Pas på forfrysninger på hunden 

Der er nogle steder på kroppen, hvor at hunden lettere kan få forfrysninger. Det er blandt andet på poterne, men også ørerne og spidsen af halen. Ved hanhunde, skal man også holde øje med forandringer omkring de ædlere dele, i forhold til om de er røde, hævede eller gør ondt. Ved hunhunde, er der en chance for blærebetændelse, hvis de sidder. Man skal altså passe på med at gå for lange ture i sådan et vejr, og særligt passe på de yngre og ældre hunde. Måske, er det nødvendigt for hunderacen at den får tøj på, som kan varme. Husk også at beskytte poterne mod salt. Det er derfor vigtigt at vaske dem efter en gåtur. Man kan også få salve som kan hjælpe. Men det kan altså gøre særdeles ondt på hunden at få salt under poterne. Der findes mange andre gode råd, man bør læse op i forhold til vinter og hunde. Dette er bare et lille udkast.  

2. Hygge indendørs 

I tiden, hvor I ikke befinder jer udendørs i kulden, kan dig og hunden jo hygge jer inde i varmen. Tag en slapper, hvor hunden får sig en lur og du måske ligger og læser om noget på nettet. Måske mangler du at købe en nyt plankebord eller noget til hunden? Når hunden vågner igen, kan I jo lege med noget i hjemmet.