Tips & råd

Har din hund problemer med fordøjelsen eller nervøsitet?

(sponsoreret indhold)

Selvom vores hunde fra naturens side af har en robust fordøjelse og dét, man nok kan kalde nysgerrige spisevaner, så kan de desværre også få problemer med fordøjelsen. Og det kan vise sig på flere forskellige måder: Måske spiser hunden som normalt, men tager ikke på og har tit tynd mave, eventuelt også opkast, eller også vægrer hunden sig fra maden og opfører sig nervøst, rastløst eller søgende.

Det kan skyldes mange ting, når dyr ikke vil spise og det kan komme af både mere skjulte fysiske lidelser og en mental uro. Ved sidstnævnte er hunden urolig over noget særligt i omgivelserne og reagerer stærkt på for eksempel lyde. Eller den har en fortid som gør, at den har svært ved at føle sig tryg, særligt i nye miljøer såsom i parken eller når I tager på besøg hos venner og familie.

Hvad kan man gøre

Et nervøst sind kan føre til en svigtende appetit og fordøjelse i uorden – men det går så sandelig også den anden vej rundt! Et hund, der ikke føler sig helt rask, vil nemlig altid holde mere lav profil i flokken og opføre sig mere utrygt – eller gå i den modsatte grøft, og straks gø og forsøge at skræmme “angriberne” væk! Derfor kan et dyrs nervøsitet også ganske ofte kobles til dens fysiske stand og velvære.

Det er et udbredt problem, som mange hundeelskere står overfor, og flere dyreejere tyer derfor til forskellige kosttilskud, da man således både undgår alverdens bivirkninger fra traditionel medicin og selvfølgelig fordi al forskning peger i retning af, at det er gennem kosten, vi styrker og underbygger vores helbred. Særligt dette naturligt kosttilskud til hunde har vundet ros og får større og større udbredelse i Danmark, da det både beroliger nervøsitet, er antiinflammatorisk og har gavnlige affekter på fordøjelsen og appetitten.

Kosttilskuddene med de effektive (men ikke-euforiserende) plantestoffer fra cannabisplanten er både behandlende og forebygger dyrets sundhed og velvære. Men de gode kosttilskud kan selvfølgelig ikke stå alene,  hvis din hund eller kat lider under en irritabel mave og døjer med opkast og manglende appetit. Alle sygdomme og parasitter, såsom indvoldsorm, skal først udelukkes eller behandles straks, og du bør derfor starte med at gå til dyrlægen. Prøv også, blot i et par uger, at give dyret allergivenligt foder for at komme til bunds i, om det er dyrets kost, der irriterer dets fordøjelse.

Hvor skal jeg tage udgangspunkt

Har du fået lyst til at prøve, om en CBD olie til kæledyr vil være en god løsning for din hund (eller kat), anbefales det, at du går efter danske hjemmesider, som kan redegøre for ingredienser og selve fremstillingen af olien. På den måde er du sikret den bedste kvalitet – og den mest effektive virkning.