
Pas godt på din hunds helbred
(sponsoreret indhold)
En hund kan hurtigt blive en meget vigtig del af familien og komme til at betyde meget for samtlige familiemedlemmer. Derfor kan det også skabe stor bekymring og frustration, hvis der sker noget med den firbenede ven. En hund er ofte alene hjemme i løbet af de timer, hvor man er på arbejde, hvilket betyder, at fødevarer og planter som kan være farlige for hunden helst skal være ude af rækkevidde. Ikke alle hunde er lige nysgerrige og bliver fristede af at smage på ting, de ikke må. Men hvis din hund enten er hvalp eller snuser og bider i mange forskellige ting, kan det være en fordel at fjerne ting, som kan skabe problemer for din hunds helbred, hvis den spiser det.
Fødevarer som er farlige for din hund
Selvom man hurtigt kan forfalde til at lade sin hund smage på sin mad, hvis den sender en store og tiggende øjne, skal du være sikker på, den kan tåle det, før du giver efter for den. De fleste mennesker elsker chokolade og bliver glade af at spise den søde fødevare, men din hund kan blive meget syg af et stof, som befinder sig i kakaobønnen. Derfor skal du altid gemme dit chokoladelager langt væk og aldrig lade din hund smage dit yndlingschokolade. Andre fødevareemner som kan skabe helbredsproblemer for din hund er rosiner, macadamianødder, tyggegummi og dej.
Blomster og planter som er farlige for din hund
Kan du godt lide at omgive dig udendørs og indendørs med rhododendron, tulipaner, liljer og andre blomster og planter, skal du tænke to gange for at sikre din hunds helbred. Det kan være meget farligt for din hund at spise af planter og blomster og det kan derfor være smart at fjerne potter fra hundehøjde, når du ikke er hjemme. Desuden skal du holde øje med, hvad din hund tygger i, når I er i haven og på tur. Selvom de fleste hunde har en medfødt radar for, hvilke planter de ikke kan tåle, kan nysgerrigheden alligevel overmande dem en gang imellem. Sørg for at sætte dig ind i, hvilke plantearter, der er særligt farlige og hold altid øje med, om din hund udviser atypisk adfærd. Hvis den har symptomer som opkast, diarré og åndenød, kan det hænge sammen med en forgiftning og så skal du altid søge hjælp hos din dyrelæge.
Du vil muligvis også synes om

Ammestillinger: 5 gode råd til forældre til nyfødte babyer
maj 21, 2024
Alina Rengøring: Eksperter i rengøring for husdyrejere i Aarhus
oktober 9, 2024