Tips & råd

Fars Dag: En dag med hunden på eventyr!

(sponsoreret indhold)

Fars Dag betyder for de fleste en lille hjemmelavet ting eller sød tegning fra familiens yngste, morgenkaffe på sengen – og selvfølgelig en sjov og/eller betænksom Fars Dags gave! Men når nu vi i Danmark er så heldige, at Fars Dag netop falder sammen med Grundlovsdag,  hvor mange har fri fra arbejde – hvorfor så ikke gøre lidt ekstra ud af dagens program?

Vi hundemennesker er ofte også store udemennesker, der elsker at bevæge sig i den fri natur og nyde at kunne se horisonten uden for hverdagens stress og jag. Derfor er det oplagt at planlægge en Fars Dags aktivitet, der sørger for at også at vores firbenede familiemedlem(mer) kan komme med i fejringen.

Planlæg derfor en tur til et naturskønt sted, hvor I ikke har været før, og eventuelt hvor der er nogle særlige aktiviteter eller seværdigheder i forbindelse med naturen, hvis der er yngre familiemedlemmer med, som ønsker lidt mere gang i den. For hunden vil udflugtsmålet være en succes uanset hvad, hvis den kan løbe frit uden snor, så undersøg gerne i forvejen om dette er tilladt. De mange lugte, lyde og andre dyr på det nye sted vil give hunden massevis af glæde og nysgerrighed, så det vil rent ud sagt være en skam at hæmme hunden med kravet om snor.

En populær aktivitet, der særlig kan anbefales, når det kommer til fejringen af Fars Dag for den eventyrlystne far eller ægtemand, er geocaching. Det går kort sagt ud på, at man via GPS skal finde en nedgravet “skat”, altså et objekt eller en besked, som en person før én selv, har gravet ned eller gemt i naturen i en lille beholder. Personen har herefter meldt objektets koordinater til en geocaching-database, som du kvit og frit kan tilmelde dig. Der findes tusindvis af disse “caches” rundt omkring i den danske natur – og bare rolig: Da det er naturmennesker, der oftest har denne spændende fritidsinteresse, vil både skatten i sig selv og måden at skjule den på altid tage stort hensyn til naturen. Du kan læse mere om geocaching i Danmark på Naturstyrelsens hjemmeside.

Har du fået lyst til at invitere Fars Dags-hovedpersonen og ikke mindst hunden med på et eventyr, der næsten kan få ham på niveau med Indiana Jones og den nysgerrig hund til at udleve sine evner som sporhund, skal du selvfølgelig have fat i en GPS-app til telefonen. Eller endnu bedre give ham GPS udstyr i gave, hvilket også kan være en rigtig god og mystisk overraskelse, hvis du ikke straks afslører ham, hvad I skal, men blot lader ham pakke GPS udstyret op og grundigt undre sig!