Tips & råd

Til dig der drømmer om en chow chow

(sponsoreret indhold)

Er du ved at dåne, hver gang du ser en hund af racen chow chow, er du ikke den eneste.  Hunden med den blå tunge og det bamsede ydre er ikke til at stå for. Racen kommer oprindeligt fra Kina, hvor den bliver kaldt for puffet løvehund, hvilket giver meget god mening, dens udseende taget i betragtning. Netop dens udseende gør, at den er blevet brugt som tempelhund i Kina, da den blev betragtet som Buddhas hellige løve, som skulle skræmme onde dæmoner væk.
Hvis du drømmer om at eje en chow chow selv, skal du først og fremmest være opmærksom på, at det er en dyr hunderace, som nemt kan løbe op i mange tusinde kroner. Hvis du må eje den nuttede hund her og nu, kan du tage et kviklån til at finansiere købet. Mens du undersøger, hvor du kan købe din chow chow-hvalp, kan du med fordel også finde ud af, hvilket lån der er mest attraktivt for dig.

Pleje og pasning af en chow chow
Kærlighed til det pelsede dyr er desværre ikke nok, hvis du skal kunne tage dig godt af en chow chow. Det er vigtigt at vide, hvilke behov den har og hvilken mentalitet, der ligger til racen.
Pelsen på en chow chow er stor, tyk og smuk. Men den kræver en del pleje for at holde sig flot. Det er vigtigt at gøre plejen at pelsen til en positiv ting lige fra den er hvalp, så hunden opfatter det som en hyggestund og ikke en ubehagelig pligt. Du skal regne med at bruge en time om ugen på pelspleje, så I kan ligeså godt begge to prøve at nyde samværet imens.
Personlighedsmæssig siger man nogle gange, at en chow chow minder mere om en kat end en hund, da den er selvstændig, reserveret over for fremmede og det er en umulighed at lære den noget gennem tvang.
Hvis hunden har det godt, er den kærlig og hengiven derhjemme i trygge rammer og den udvælger ofte en favorit blandt familiens medlemmer, hvis der bor flere under samme tag. Som med andre hunderacer er det nødvendigt for en chow chow at have godt socialt liv og motion på daglig basis for at trives.