Tips & råd

Føl dig tryg: Bliv medlem af en a-kasse

(sponsoreret indhold)

Når man har et arbejde som dyrelæge, som  man er glad for, hvor man gør et godt stykke arbejde og ens arbejdsgiver er glad for ens indsats, kan det være svært at se, hvorfor et medlemsskab af en A-kasse er relevant.

Det koster alligevel et fast beløb på nogle hundrede kroner om måneden at være medlem af en A-kasse, beløbet varierer fra A-kasse til A-kasse, så det kan ligne et smart sted at spare en betydelig sum penge på årlig basis. Dette kan dog komme til at koste dig dyrt og stille dig dårligt, hvis du mod forventning skulle miste dit job.

En arbejdsløshedskasse, eller en a-kasse, er din forsikring mod arbejdsløshed. Det vil sige, at du ikke kommer på kontanthjælp, hvis du mister dit arbejde – du får derimod dagpenge, som din A-kasse udbetaler til dig hver måned. Udover at støtte dig økonomisk i eventuelle ledighedsperioder, så tilbyder en A-kasse dig også andre tiltag, som kan forbedre dine chancer for at komme hurtigt i arbejde igen.

I A-kassen er der tilknyttet konsulenter, som alle er specialiserede på den ene eller anden relevante måde. Disse konsulenter tilbyder for det meste både oplæg, kurser og samtaler med den enkelte. Således kan du blive klogere på, hvordan du kan bruge LinkedIn til at komme i kontakt med potentielle nye arbejdsgivere. Du kan blive skarpere på, hvordan du skriver en sjov og fængende jobansøgning. Eller du kan blive ekspert i at gå til jobsamtale. Alle evner som er gode at besidde, når man er på udkig efter et nyt job.

Desuden er det altid muligt at kontakte en konsulent i A-kassen, hvis man har brug for sparring på sit CV eller en ansøgning. Konsulenterne ved, hvad arbejdsgivere kigger efter og kan nemt hjælpe dig med at rette din ansøgning til, så den er så god som muligt. Du kan her finde et overblik over Danske A-kasser. 

Vælg den rigtige A-kasse
Der findes mange forskellige A-kasser og hvilken, der er relevant for dig afhænger blandt andet af din branche. Hvis du for eksempel er dyrelæge, er der en A-kasse som er mere oplagt til dig, end hvis du er skolelærer. Dog findes der alligevel forskellige A-kasser, som kan passe til en person med dyrelæge-baggrund, så her kan man kigge på anmeldelser og måske tale med andre med samme faglige baggrund, som har erfaringer med de forskellige A-kasser.

Det giver mening at vælge en A-kasse, som ved noget om branchen. Hundeudstyr, kæledyrspleje samt behandling og forebyggelse af sygdomme hos dyr har en dyrlæge helt sikkert styr på, men derfor kan konsulenterne hos din A-kasse godt vide mere om, hvordan det er nemmest at komme i arbejde.