Annonce

Det skal du være opmærksom på når du vælger powerbank

Du kender det sikkert. Din mobiltelefon løber tør for strøm lige når du mindst har brug for det! Og netop i dag, har du glemt dit opladerkabel derhjemme. Eller måske har du været så forudseende at tagen almindelig oplader med – men der er ingen kontakter i miles omkreds! Her ville det være praktisk med en powerbank.

Tag strømmen med på farten

En powerbank kan bedst beskrives som et transportabelt genopladeligt batteri. Altså et batteri du kan tage med på farten. Og ud over at den kan lade batterierne op på din mobiltelefon, kan den også bruges til tablets og iPads. Men det er ikke helt lige meget hvilken powerbank du vælger. Det er nemlig ikke nødvendigvis nok blot at vælge den største, den pæneste eller den dyreste. Så hvad er den bedste powerbank? Det kan du læse nærmere om i denne miniguide eller andre steder på nettet.

Vælg efter den rette kapacitet

Der er en række parametre du bør være opmærksom på. En af disse er kapaciteten. Det måles i mAh, eller milli-Ampere-hour – og er en slags målestok forstørrelsen af powerbanken. Og dermed også hvor mange opladninger den rækker til inden den selv skal i kontakten. Her kan du med fordel købe en powerbank med minimum 4.000 mAh, hvilket sikrer 2 fulde opladninger af din mobil. Bruger du imidlertid din telefon til at se film på eller høre musik på? Så kan du overveje en powerbank med 5.000 – eller 10.000 – mAh. Så er der altid strøm tilgængelig.

Størrelsen betyder noget!

Ud over at vide hvor stor en powerbank du har brug for, kan det også være fornuftigt at overveje hvor du skal bruge den. Skal den kunne tages med i lommen? Skal den være i tasken? Skal den med på cykelture eller festivaller? Ofte hænger powerbankens størrelse sammen med hvor mange mAh den har. Powerbanks fås nemlig i mange forskellige størrelser, og det er det er ikke dem alle der er lige handy at tage med sig på farten. Går du op i design, bør du også overveje en powerbank der er tænkt over udseendemæssigt og som er pæn at have liggende.

Powerbanks i alle prisklasser

Selv om powerbanks ikke hører til de største udskrivninger rent økonomisk, så er de ikke gratis. Overvej derfor hvor mange penge du ønsker at bruge på en sådan. De fås til godt 100 kroner for de små modeller og til omkring de 1000 hvis de virkelig skal kunne bruges til noget. Det betyder dog ikke, at det ikke er muligt at få en god powerbank til netop dit behov til en fornuftig pris. Det gælder blot om at kigge sig lidt for, og ikke vælge den første den bedste.