Annonce

3 gode råd til at opdrage din hund­

At have en hund er et stort arbejde, og det kræver specielt en stor indsats imens hunden er hvalp. Der skal meget træning til, og søvnen bliver forstyrret de første par måneder, fordi hunden typisk skal ud at tisse eller ikke kan sove en hel nat igennem.

Det er meget vigtigt at man tager træningen seriøs imens hunden er hvalp, da det er her hunden er mest modtagelig overfor ændringer i sindet, og det er generelt bare bedst at lære hunden det rigtige første gang, fremfor for at man skal afrette en opførsel senere i livet.

Nedenfor giver vi et par gode råd til, hvordan man opdrager sin hund mest effektiv, og hvilket ting man bør prioritere at lære sin hund.

Lær din hund at kontrollere sig når der er mad i nærheden

De fleste hunde er vilde med mad, og fordi det ligger så instinktivt dybt i dem, kan det være svært at kontrollere dem når de skal spise, eller hvis du f.eks. taber noget mad på gulvet, som ikke var ment til at de skulle spise.

Derfor kan det være en god idé at lære din hund ikke at spise maden, før du siger god for det. Det er praktisk talt meget nemt, og hvis man blot tager fat fra hvalp af, så burde det sidde fast resten af livet.

Det bedste du kan gøre, er at lære din hund at komme når du kalder

Det klart bedste du kan gøre for både dig og din hund er, at lære den at komme hver gang du kalder. Ikke blot når den synes det er belejligt at komme, men hver gang. Det er en meget stor udfordring, og der hvor de fleste går galt i byen er, at de tror hunden skal straffes hvis ikke den kommer, eller hvis den kommer senere.

Det er helt forkert, og faktisk skal din hund belønnes HVER gang den kommer hen til dig – også selvom den ikke lyttede første gang. Det vigtigste her er, at du skaber en godt bånd med din hund, og sørger for at du er det bedste den ved. Så hver gang du kalder, betyder det altså enten leg med hundelegetøj eller godbidder, hvilket øger chancerne dramatisk for, at den kommer til dig hver gang.

Det er særdeles nyttigt at din hund kan gå pænt ved din side

Hvis man har en større hund, er det vigtigt at den kan gå pænt uden at trække, ellers bliver turene hurtigt lange. Det kan også gøre det nemmere at gå forbi andre hunde, og stadigvæk være i stand til at kontrollere din egen hund.

Der er mange måder at gøre det på, men den mest effektiv måde er ved godbidder i lommen og ved at vende om og gå modsatte vej så snart hunden trækker.