Tips & råd

Sådan bliver dit barn tryg ved hunden

Børn og hunde kan blive de bedste venner, men det kræver lidt tålmodighed. Mange gode familiehunde elsker børn, og finder sig hurtig tilpas – selv sammen med de helt små børn.

Hvis barnet vokser op med hund i hjemmet, er det en del nemmere for de to at komme godt ud af det med hinanden. Men hvis hunden men hvis hunden bliver introduceret til familien senere i livet, så kan det godt tage lidt ekstra tid for barnet at vænne sig til det nye firbenede familiemedlem.

Hjælp børnene godt på vej

Det kan godt virke farligt med en ny hund i hjemmet. Der er nye skarpe lugte, høje lyde og sådan en stor hund kan også godt se lidt skræmmende ud, når man er et lille barn. Børn skal vænne sig til mange nye ting tidlig i deres liv. Derfor er børne rytmik for eksempel en god aktivitet, som kan hjælpe barnet på vej til, at forstå deres omverden lidt bedre. 

Der er mange nye ting i verden, udover hunde, som man skal vænne sig til, når man er lille. Børne rytmik kan hjælpe barnet til, hvordan man begår sig i forskellige uvante situationer, som kan hjælpe dem senere i livet.

Hvad er børne rytmik og, hvordan virker det? 

Børne rytmik er en aktivitet, hvor barnet kan udvikle sin egen kropsbevidsthed ved at lege og danse til musik. Det er også grobund for et socialt samvær med andre forældre og børn. Børne rytmik foregå i en klasse sammen med udannede ergoterapeuter, som ved, hvordan man styrker den sansemotoriske udvikling. 

For børn er børne rytmik ren hygge og sjov. Det skal ikke blive et hårdt arbejde at gå til børne rytmik, men derimod bare nogle gode hyggestunder med mor eller far.

Sansemotorisk udvikling og hunde

Den sansemotoriske udvikling handler om at forstå sig selv og sin egen krop. Det handler også om at turde prøve grænser af, røre ved nye ting og bevæge sig selvsikkert i verden. På den måde kan børne rytmik hjælpe barnet med at få et bedre forhold til hunden i hjemmet. 

Lige pludselig er det mindre farligt at røre ved den bløde hundepels, eller tåle duften af våd hund, høre lyden af hunden der gør og så videre. Jo mere vi træner børns sansemotorik, desto bedre bliver de til at begå sig i verden. På den måde kan børne rytmik hjælpe til at skabe en god harmoni i hjemmet mellem barnet og hunden.