Helbred,  Tips & råd

Fire tips til en sundere økonomi med hund

(sponsoreret indhold)

“Far, kan vi ikke godt få en hund?” Den sætning har de fleste forældre hørt. Der er ikke det, børn ikke kan finde på at plage om. Kommer det til hund, er vi dog ofte tilbøjelige til alligevel at tænke: “jo, det kunne nu være rigtig hyggeligt med en hund.” Og så kommer de økonomiske bekymringer.

Det er måske ikke hunden i sig selv, der koster en formue. Desværre vokser indkøbslisten i takt med hunden, som både skal have legetøj, tilpasset foder, godbidder og kurv. For ikke at tale om vaccinationer, tandtjek og andre medicinske behandlinger.

Her er fire tips til en sundere økonomi, naturligvis til dig, der har hund:

Vælg den hund, der passer bedst til jer
Ikke alle hunde er lige dyre. Spørg eksempelvis dig selv, om det er vigtigt for dig, at jeres nye familiemedlem kommer med stamtavle. Racehunde er typisk rigtig dyre. Det samme gælder for store hunde, der har brug for mere næring end de små taskehunde. I samme omgang, kan det være en god idé at se på, hvilket familieliv I lever. Har I masser af fritid og plads til en aktiv hund, der skal til hundetræning to gange om ugen eller har I behov for en mere stille hund?

Køb en god hundeforsikring
Ligesom med mennesker, kan hunde blive syge. Uanset om det gælder livstruende sygdomme eller ulykker, kan hunde have behov for at komme på hospitalet eller til dyrelægen og blive behandlet. Det er og bliver dyrt! Sørg derfor for at købe en god forsikring til jeres hund, så I undgår at skulle tømme opsparingen når jeres hund får brug for behandling.

Skær ned på udlandsferier
Skal I på ferie i udlandet, skal hunden passes. Har man ikke en sød nabo, et par gode bedsteforældre eller andre, der kan tage sig af hunden i mellemtiden, kan man være nødsaget til at tjekke hunden ind på en hundepension. Det er endnu en regning, der skal betales. For at undgå at betale for ophold til hunden, kan det være en god idé at afholde ferien inden for landets grænser. På den måde får jeres hund også lov at komme med på ferie.

Tjen lidt ekstra på Bitcoin eller aktier
Som en hjælp til opsparingen kan det være en idé at investere nogle penge i aktier eller den nyere betalingsvaluta Bitcoin. For mange mennesker har Bitcoin kastet høje gevinster af sig og netop nu oplever den virtuelle møntfod endnu engang medvind.

Du kan læse mere om Bitcoin her.