Tips & råd

Hvalpetræning giver din hvalp den bedste start på livet

De små logrende hvalpe skaber stor glæde, og de er ikke til at leve uden, når først de er flyttet ind i hjemmet. Ligeså sød en hvalp er, ligeså meget træning og socialisering kræver den dog også. Som hundeejer er det dit ansvar at give din hvalp den bedste start på livet–og det gør du med hvalpetræning og socialisering. Læs med og bliv klogere på, hvorfor disse ting er helt essentielle i din hunds liv.

Din hvalp har brug for positive møder med omverdenen

Så snart din hvalp er faldet godt til hos dig i sit nye hjem, bør du påbegynde socialiseringen af den. De ting, hvalpen lærer, og de mennesker og dyr, den møder i de første 16 uger af sit liv vil få stor betydning for, hvordan den begår sig i verden som voksen. Den skal derfor have så mange positive oplevelser med andre som muligt i denne periode for at blive en velfungerende og social voksen hund.

Lad hvalpen hilse på andre mennesker og hunde og lad den udforske forskellige omgivelser, så den lærer forskellige miljøer at kende. Socialiseringen skal foregå i din hvalps eget tempo, så følg den stille og roligt og hold dig fra at presse de nye oplevelser ned over den lille hvalps hoved.

Det kan sagtens ske, at hvalpen nogle gange bliver bange eller forskrækket. Her skal du bevare roen i stedet for at trøste den. Lad så vidt muligt om at alt er, som det skal være og prøv at gøre oplevelsen til noget positivt for hunden gennem leg.

God hvalpetræning danner grundlag for jeres liv sammen 

Du ønsker naturligvis et godt og langt liv med din hund, og det skaber hvalpetræning de bedste rammer for. Du kan påbegynde hvalpetræningen med din hvalp, når den er 9 uger gammel. Det kan måske virke meget ungt, men det er som sagt netop i de første uger af dens liv, at den er mest modtagelig for indtryk og læring

Selvom det i høj grad er hunden, der skal lære, er du også på skolebænken. Du lærer f.eks. at læse din hunds signaler og kropssprog samt at skabe kontakt, mens hunden lærer at komme, når du kalder på den, at gå pænt i snor uden at trække afsted med dig, basale kommandoer og meget mere. Læs mere om hvalpetræning her og find ud af, hvordan du kan tilmelde dig og din hvalp.