Træning

Hjemmetræning med hund i huset

Alle hundeejere ved, hvor besværligt det potentielt kan være, når man skal træne derhjemme, og man har en nysgerrig hund i huset. Her får du nogle gode tips til hjemmetræning, når du har hund, så du får fred til træning og kommer gennem dit program uden de store afbrydelser.

Find en distraktion

Det er nu du skal finde en god distraktion. Hvis du har en eller flere dage du træner hjemme om ugen, så er det en god ide at planlægge distraktioner til det tidsrum, hvor du skal træne. Det kan for eksempel være at give en tyggelege eller noget godt at tygge på, som du giver en til flere gange om ugen uanset. Så ved du at hunden er beskæftiget i noget tid, og ikke har tid til at ‘ødelægge’ din hjemmetræning.

Det kan også være et spil som din hund bliver meget opslugt af. Der findes mange sjove og spændende intelligensspil og udfordringer for hunde, som de kan lave uden opsyn. Det er faktisk helt perfekt til, når du har brug for at distrahere din hund, når du træner.

Det kan nemlig være virkelig svært at gennemføre din træning, hvis din hund gerne vil være med. Hunde er flokdyr, og de trives bedst der, hvor resten af flokken er, og trives også at deltage i aktiviteter med flokken. Derfor er det ikke så mærkeligt, at din hund rent instinktmæssigt gerne vil være med, når du skal træne. Hunde har jo en tendens til at følge efter overalt. De fleste hundeejere oplever også, at hunden gerne vil følge med på toilet og badeværelse. Derfor er hjemmetræningen ingen undtagelse, og her laver man som regel en del sjove bevægelser i tillæg, som hunden oplever som leg.

Inkluder din hund

Hvis det ikke er muligt at distrahere din hund, så kan du med fordel inkludere din hund i din hjemmetræning. Se om du kan lave nogle hundeøvelser med yogaudstyr, eller lave hundetræningen til en del af din rutine. Man kan for eksempel løbe en lang tur inden man tager fat på øvelserne derhjemme, så er hunden også lidt træt.

På YouTube og sociale medier kan du se mange eksempler på hundetræning. Her kan du med fordel få inspiration til, hvordan du bruger hundetræningen i dit træningsprogram og omvendt.

Det er jo sjovt at inkludere din hund i aktiviteter, og hvis man vælger at inkludere i stedet for at se det som et irritationsmoment, så er det meget nemmere at vende det til en positiv ting som I laver sammen.