Annonce

3 grunde til hvorfor hunde er menneskets bedste ven

Hvis du er hundelsker i forvejen, så kan du nok nikke ja til de mange fordele ved at være i nærheden af hunde. Der er ingen tvivl om, at det er stort ansvar at have hund selv, men selv hvis man kan få lov til at hilse på en hund i ny og næ, kan det give meget. Hunde har en rigtig forståelse, gode sanser og så kan de ofte give ubetinget kærlighed. Læs mere her.

Hunde kan gøre dig mere aktiv

Er du selv hundeejer, så følger der en masse ansvarlighed med når det kommer til din rolle. Det er som regel dig som skal sørge for at hunden får mad og vand, at den føler sig tryg, at den adlyder, men også bliver luftet. Og lige netop det med at blive luftet, er med til at gøre, at du selv for bevæget dig mere. Mange hunde kræver en del motion, derfor er det slet ikke så dårligt for dit helbred at skulle ud at lufte hunden.

Hunde giver tryghed

Da mange hunde er meget kærlige og loyale venner over de mennesker som de har tillid til, er det også med til at give tryghed. For både mennesket og for hunden. For eksempel kan det gøre meget for eksempel ældre eller svækkede at sige dav til en hund i ny og næ. Du kan tro der vil komme mange smil ud af det. For ældre og svækkede kan der nemlig godt være brug for gode oplevelser.

Mange ældre eller svækkede med funktionsnedsættelse, kan have problemer med at gå og har måske stokke eller rollator. Når man er gangbesværet, kan det gøre at man ikke kommer så meget rundt, eller udendørs som man før gjorde. Og det betyder måske at man sjældent får sagt hej til en hund. Det kan derfor, hvis man har en sød og kærlig hund, som man har tillid til, gøre meget for de ældre eller svækkede, hvis de får lov at sige hej til dem.

Hunde kan fylde et tomrum

Der kan være mange årsager til, at man føler sig ensom. Mange mennesker har derfor hunde, for netop at have selskab og tryghed. Hunde giver også en mening med dagen og et ansvar. Det skal selvfølgelig nævnes, at man skal tænke sig godt om, inden man tager en beslutning om at anskaffe sig en hund.

Der findes mange gode vejledninger omkring det at få hund og, hvad man skal tænke over. Mange hunde bliver måske 10-15 år, alt efter hvilken slags race de er. Det er altså et levende væsen, som man skal tage sig af i mange år, og ikke bare skulle sig af med, når den ikke passer ind i sit liv mere.

Man skal huske på det ansvar der følger med. Både, at man skal have tid til hunde, passe og pleje den. Man skal også tænke over om man økonomisk har råd til at passe en hund. Dette gælder både i forhold til foder, dyrlæge og andet.