Fritid,  Gadgets

Brug svømmevest når du svømmer med din hund

Når du tager kajakken ud på det åben vand, skal du altid huske din svømmevest. Men nu kan du tage hunden med, hvis du har lyst. Med en svømmevest til din hund kan du tage din bedste rejsemakker med ud på vandet.

Du skal altid huske redningsvesten, når du tager kajakken ud på søer eller hav. Det kan redde dit liv i sidste ende. Men hvis du savner selskab på turen, så kan du altid overveje at tage din bedste ven med ombord. Du kan nu få en svømmevest til din hund, så du kan tage den sikkert med ombord.

Hav udstyret i orden

Når du sejler i kajak, så er det vigtigt at have det rigtige udstyr, ellers kommer man ikke langt ud af havnen. Det er ikke bare redningsvesten, det drejer sig også om våddragt og kajakhjelm. Hvis du laver en grønlændervending, er det godt at have både dragt og hjelm på plads, så kan du både beskytte hovedet og holde varmen imens.

Der kan ligge masser af sten i vandet, som du kan slå hovedet imod, hvis ikke du beskytter det. Derfor er hjelmen helt afgørende for din sikkerhed. Det samme gælder våddragten. Den opretholder din kropstemperatur, så vandet ikke suger varmen ud af dig. Nedkøling er den største fare, når det kommer til vand. Læs mere kajakzonen.dk og lær mere om, hvordan du forbereder dig bedst mulig til en tur på vandet.

Tag hunden med

Du skal selvfølgelig ikke lave vendinger i kajakken med hunden ombord. Men du kan tage en hyggelig tur ud på fjorden, og det er ikke meget anderledes end at tage hunden med i cykelkurven. Din hund vil blive stimuleret af både vind og vejr og den finde udsigt, I har undervejs. Så slipper du for at lufte hunden, når I kommer hjem.

Alle hunde fortjener et godt liv, og en tur i kajak er da lige noget for alle slags hunde. Så længe der er plads, og der findes en redningsvest i en passende størrelse. Din hund vil elske det. Og den vil elske dig endnu mere for dig. Hvis du er afsted med hele familien, gør det oplevelsen endnu stærkere.

Det er altid en god idé at være flere afsted, når I tager ud på kajak. Om du har hunden med eller ej, så er det vigtigt, at der er andre, der ved, hvor du er. Hvis noget skulle gå galt, så er der altid en, der kan ringe efter hjælp eller tage sagen i egen hånd. Kajak er ikke ufarligt, og derfor skal man vide, hvad man laver.

Værd at vide om kajakker

På kajazonen.dk kan du læse meget mere om, hvordan man bedst sejler i kajak, og det der hører til. Du kan læse om, hvordan du laver bål ude i naturen eller hvordan du bedst slæber rundt på en kajak og trækker den op på land. Det er aldrig til at vide, hvornår man finder et godt sted at slå lejr langs stranden, og man kan aldrig forberede sig for meget.

Hvis du går gammeldags til værks, kan du også lære om retninger og afstande, eksempelvis hvis du har et kompas. Når man sejler i kajak, kommer man ofte stedet hen uden den store mobildækning, så derfor er det godt at være uafhængig af sin telefon og særligt internettet. Så kan du gemme telefonen væk til absolutte nødstilfælde, for det vil først være rigtig surt, hvis den skulle ryge overbord.

Du kan finde alt, du skal vide om kajakker og lære, hvordan du får de bedste oplevelser på vandet. Tag kajakken ud allerede i dag, havet venter kun på dig.